Foto's aanvullende diensten

Aanvullende diensten

Zoals uit onderstaande foto's blijkt, zijn de diensten van uitgeverij LUISTER & DOE MEE divers. Wanneer u LUISTER & DOE MEE uitnodigt voor een bijeenkomst wordt met u gekeken welke opzet wenselijk is.

Congres NVLF

Op 5 november 2010 was de LUISTER & DOE MEE stand al in de vroege uurtjes opgebouwd. De eerste bezoeker kreeg dan ook in alle rust tekst en uitleg over het nieuwe Aanvulprogramma.

 

nvlf-2010-1 nvlf-2010-2 

 

Al gauw druppelde de bezoekers van het NVLF-congres binnen en werd de materialenmarkt goed bezocht.

 

nvlf-2010-3 nvlf-2010-4

 

De L&DM!-stand was dit keer niet alleen herkenbaar aan de diavoorstelling maar ook aan de banner waarop Jasper, Benito en Anne-Lee al klimmend op elkaars schouders zijn afgebeeld.

Presentatie Samenwerkingsverband Driegang

Op 24 maart 2010 gaf LUISTER & DOE MEE tijdens een IB netwerken bijeenkomst van het Samenwerkingsverband Driegang een presentatie. De L&DM!-kennismakingspresentatie werd op het SBO De Rotonde te Gorinchem gehouden.


SWV-Gorinchem-1


De presentatie begon om 9.00 en werd rond 10:30 uur met koffie en thee afgesloten.  


SWV-Gorinchem-2  SWV-Gorinchem-3


Na afloop deelde een intern begeleider haar ervaringen met de groep. Zij onderstreepte hoe leuk kinderen het vinden om ermee te werken, hoe actief betrokken ze worden door de opzet van het programma en dat er met de vele werkvormen volop variatie mogelijk is.  

Workshop Kwaliteitskring Zoetermeer

Op uitnodiging van 'Kwaliteitskring Zoetermeer' verzorgde Lisette de Bruijn op 2 februari 2010 de 'L&DM!-Kennismakingsworkshop'. De bijeenkomst werd 's avonds van 8 tot 10 in een gezondheidscentrum gehouden. De groep deelnemers bestond uit logopedisten die werkzaam zijn in de vrije vestiging en/of het onderwijs.

 

Workshop-Zoetermeer-02_01 Workshop-Zoetermeer-01

 

Tijdens de workshop werd er niet alleen geluisterd en gekeken naar de beamerpresentatie met vele filmfragmenten maar werden ook enkele werkvormen in kleine groepjes uitgewerkt en plenair besproken. 

 

Workshop-Zoetermeer-04 Workshop-Zoetermeer-03

 

Diverse lekkernijen en drankjes zorgde voor een juiste balans tussen inspanning en ontspanning. Het was een prettig en leerzaam samenzijn! 

Congres NVLF

Uitgeverij LUISTER & DOE MEE nam op 6 november 2009 met een informatiestand deel aan het NVLF jaarcongres met als thema ‘Taal en Spraak 0-19 jaar’. Zo'n 650 leden bezochten het congres.

 

infomarkt-02 infomarkt-01

 

Dit jaar werd de LUISTER & DOE MEE-stand dan ook weer druk bezocht. Niet alleen vanwege het ‘Luister & doe mee!’ Basisprogramma, maar ook vanwege het in ontwikkelingzijnde Aanvulprogramma. Vele gebruikers van de basisset wilden graag weten hoe dit nieuwe programma eruit komt te zien.

 

posters-01 poster-02

 

Omdat LUISTER & DOE MEE door alle bedrijfsmatige ontwikkelingen in een feeststemming verkeert, werden er gratis posters van ‘familie Doedan’ verstrekt. Bovenstaande foto’s laten zien hoe de posters, soms na een kritische keuring, gretig in ontvangst werden genomen.

Logopediesymposium 6 ROS’sen

Ter bevordering van de multidisciplinaire samenwerking vond op 24 september 2009 het Logopediesymposium "Wakker worden; er is licht aan de horizon!" plaats. Dit symposium werd georganiseerd door 6 Regionale Ondersteuningsstructuren (ROS’sen) te weten ZEL, KOEL, LIJN 1, REOS, Robuust en ZORGIMPULS.


PICT5885


Tijdens een kleinschalige en sfeervol opgezette informatiemarkt demonstreerde Lisette de Bruijn het ‘Luister & doe mee!’ Basisprogramma en vertelde zij over de komst van het nog in ontwikkeling zijnde Aanvulprogramma. 


PICT5883


Ter afsluiting van de informatiemarkt werden op een buffettafel overheerlijke desserts aan de circa 120 deelnemers gepresenteerd. Hiervan werd dan ook smakelijk gegeten.

Vakbeurs LBRT

Op 21 september 2009 vond voor de 2e keer de ‘RT Touch’ vakbeurs van de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers plaats. LUISTER & DOE MEE nam ook deze keer deel aan deze drukbezochte dag met zo’n 800 bezoekers.

 

PICT5875

 

In de 'Grand Hall' bemande Lisette de Bruijn samen met Tamara Havik, illustrator van het in ontwikkeling zijnde ‘Aanvulprogramma’, een informatiestand. Hun stand werd de gehele dag door vele geïnteresseerden bezocht.

 

PICT5878 PICT5877

 

Na het bezoeken van de informatiestands konden de deelnemers zich tegenover de LUISTER & DOE MEE-stand laten masseren. Ook konden zij plaatsnemen bij de catering en/of genieten van live muziek. Kortom tijdens deze vakbeurs kon men naast het vergaren van informatie ook van de nodige ontspanning genieten.

Conferentie Taal-Lezen met Koninklijk tintje

Op 21 april 2009 organiseerde het Seminarium voor Orthopedagogiek, onderdeel van Hogeschool Utrecht, de 13e editie van de Conferentie Taal-Lezen-Speciaal ‘Lezen in beeld’.

 

Conferentie Taal-Lezen Speciaal H.K.H. Prinses Laurentien

 

H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden, voorzitter van Stichting Lezen & Schrijven, opende de conferentie met de openingsspeech ‘Alle leerlingen kunnen leren lezen’. Lisette de Bruijn maakte van de gelegenheid gebruik het 'Luister & doe mee!' programma bij de prinses onder de aandacht te brengen door een recent uitgebrachte poster aan haar te overhandigen. De poster, waarop de gehele familie Doedan vrolijk prijkt, is nu dus ook in Koninklijke handen!

 

L&DM-stand met bezoekers L&DM-workshop

 

Evelyne Offerman en Lisette de Bruijn wisten met hun stand op de Materialenmarkt en de twee verkorte Kennismakingsworkshops vele geïnteresseerden te bereiken. LUISTER & DOE MEE spreekt dan ook van een succesvolle en bovenal bijzondere dag.

Presentatie CBS De Elout

Op de Christelijke basisschool De Elout in Den Haag werd op 24 maart 2009 een ‘Luister & doe mee!’ bijeenkomst gehouden. Voorafgaand aan een onderbouwvergadering kregen de aanwezigen alles over het programma te horen.

 

CBS De Elout 1 CBS De Elout 2

 

Hoewel ‘Luister & doe mee!’ al enige tijd door school was aangeschaft, had nog niet iedereen zich erin kunnen verdiepen. Na afloop was men dan ook blij verrast hoe veelzijdig en breed inzetbaar het materiaal is. Naast de Remedial teacher en de Intern Begeleider kunnen de klassenassistenten en de leerkrachten (groep 1 t/m 3 en schakelklassen) er nu mee aan de slag.

Plenaire lezing en Workshops Alumnidag

Op de Hogeschool Utrecht vond op 27 september 2008 voor een 4e maal een Alumnidag plaats.  

Alumnidag-deeln-plenaire-lezing Alumnidag-plenaire-lezing


Lisette de Bruijn gaf 's ochtends met nog 3 andere sprekers een plenaire lezing. In de middag volgde hierop ter aanvulling 2 verkorte workshoprondes.


Alumnidag-verkorte-workshop Alumnidag-vervolg-workshop


Naast verduidelijkende filmfragmenten van diverse werkvormen konden de deelnemers persoonlijk ervaren hoe er met het 'Luister & doe mee!' programma gewerkt kan worden.


Alumnidag-afsluiting Alumnidag-ontvangst-boeket


Ter afsluiting van de dag werd er live een lied ten gehore gebracht, een drankje gedronken en met collega's en/of oud-medestudenten nagepraat. De sprekers werden last but not least in de bloemetjes gezet.

Presentatie en Materialenmarkt NVLF-Noorddag

Op 20 september 2008 organiseerde de werkgroep Na- & Bijscholing district 1*  voor de

11de keer de NVLF-Noorddag. LUISTER & DOE MEE nam voor de 3de keer deel aan deze dag. En … 3 maal is scheepsrecht, want naast een informatiestand verzorgde Lisette de Bruijn dit jaar ook een presentatie. 
* tegenwoordig neemt ELANN in samenwerking met logopedisten de organisatie op zich.


NVLF Noorddag 2008 040

NVLF-Noorddag-2008-3


Hoewel er geen ‘Luister & doe mee!’-programma’s of beloningsstickers werden geveild, vond de presentatie in de Afmijnzaal van de Flowerdome plaats. Met een opkomst van ruim 80 deelnemers werd de L&DM-presentatie uitstekend in Eelde bezocht.  


NVLF Noorddag 2008 2


Congres NVLF

Op 2 en 3 november 2007 nam LUISTER & DOE MEE deel aan het NVLF80-congres. Tijdens dit 80-jarige jubileum congres bemande de 3 ontwikkelaars een stand waar de bezoekers volop werden geïnformeerd. De stand werd op beide dagen druk bezocht.

 

L&DM!-teamleden congresbezoekers L&DM!-teamlid-Annemieke

 

Wegens sponsoring door Stichting Orion werd het voor LUISTER & DOE MEE mogelijk gemaakt om aan dit congres deel te kunnen nemen. Hiertoe was deze stichting bereid daar Evelyne Offerman werkzaam is op een cluster 4 school die bij Stichting Orion is aangesloten. Naast de 'Luister & doe mee!' flyers werden dus ook brochures van Stichting Orion uitgedeeld met een 'Survival Card' en pennen.

 

Sponsoring Orion Sponsoring Orion 2

Congres VVL

Op 30 november 2007 werd te Edegem het 29ste VVL-congres van de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten georganiseerd waar LUISTER & DOE MEE deelnam aan de materialenmarkt. De LUISTER & DOE MEE-stand werd doorlopend druk bezocht en vele enthousiaste reacties vielen het programma ten deel. Het 'Luister & doe mee!' programma bleef kortom niet onopgemerkt. 

 

VVL-congres stand 1.jpg VVL-congres stand 3.jpg

 

Gezien de vele uitnodigingen voor deelname aan studiedagen en andere bijeenkomsten in België zal men naar verwachting het komende jaar nader met het programma kennis kunnen maken. Tijdens een workshop of een presentatie kan Lisette de Bruijn als mede ontwikkelaar en uitgever alle ins en outs over het programma vertellen.

 

VVL-congres standruimte VVL-congres stand 4.jpg

Interview en Workshops LBRT

In de Jaarbeurs te Utrecht vond op 26 september 2007 de ' Remedial Touch' vakbeurs

van de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers plaats. LUISTER & DOE MEE
gaf die dag twee verkorte workshops.

 

PICT3763

PICT3761   PICT3760

 

Na de workshops nam Lisette de Bruijn deel aan een niet alledaags interview. Dit interview vond namelijk in een boksring plaats! Rake vragen 'sloegen' om Lisettes oren waar ze als jonge ondernemer gretig op antwoordde.

 

PICT3751 

Workshops en Marktkraam Lucas Onderwijs

Op 17 september 2007 werd in het World Forum te Den Haag de studiedag van Lucas Onderwijs gehouden. Lisette de Bruijn verzorgde die dag twee workshops en Annemieke Spruijt bemande de LUISTER & DOE MEE marktkraam.  

 

PICT3703   PICT3696

 

Aan deze studiedag namen zo'n 1200 mensen uit het onderwijs deel. Door de combinatie van het geven van workshops en het bemannen van een marktkraam wist LUISTER & DOE MEE veel enthousiaste deelnemers te bereiken. Kortom Annemieke en Lisette kijken terug op een geslaagde dag! 

 

marktkraam-01  marktkraam-02  marktkraam-03

Grand Café bijeenkomst LogoZ

Op uitnodiging van Paulien Keim, Logopediste en mede-organisator nascholing LogoZ te Goes, werd 'Luister & doe mee!' in een ontspannen ambiance aan Logopedisten van de V- en O-sectie op 10 januari 2007 gedemonstreerd.

 

PICT2879A      PICT2870

 

PICT2866

Presentatie Dienst AB Cor Emousschool

Op verzoek van Lidwine Bongers en Conny van Leeuwen van de Dienst Ambulante Begeleiding Cor Emousschool te Den Haag hielden Lisette de Bruijn en Annemieke Spruijt op 17 oktober 2006 een presentatie over het 'Luister & doe mee!' programma.

 

De groep bestond uit Logopedisten en Ambulante Begeleiders van de Cor Emousschool en de Weerklank en uit een aantal kwaliteitskringleden te Leiden.

 

IMG_1049

 

IMG_1052 

  

Onder het genot van een drankje en diverse versnaperingen werd na afloop nog nagepraat over het programma. Tevens had ieder de gelegenheid de materialen nader te bekijken en het interactief voorlezen met de bijpassende mondelinge opdrachten uit te proberen.

 

Staat u op één van de foto's, maar wilt u liever niet dat deze op de website te zien is? Stuurt u dan een mail met het verzoek deze te verwijderen. Vergeet niet te vermelden om welke afbeelding het gaat.